Exterior

Arhitectura minimalista ce se incadreaza in contextul montan

Interior

Custom made din lemn masiv, granit si piele naturala

SPA

Jacuzzi, sauna umeda, sauna uscata si dus italienesc

Randari proiect

Improving durability and increasing comfort

e
ARHITECTURA MINIMALISTA
e
CONSTRUCTIE HIGH-END
e
PRODUCATORI DE TOP
e
LOCATIE MONTANA

Touch of perfection

Casa de vacanta N este situată în stațiunea de ski Poiana Brașov la doar 5 minute distanta de pârtii, terenul în suprafață de 879mp având o ușoară declivitate favorabilă către panorama asupra domeniului skiabil de la SV și este mărginit de o pădure densa de foioase si rășinoase pe latura de Nord pe unde se realizează și accesul din stațiune în zona terenului.
 
Arhitectura casei a fost gândită în așa fel încât sa se integreze cât mai bine în contextul montan al Poienii Brașov dar ținând cont și de vecinătatea pădurii de pe latura de Nord totodata favorizând panorama superba către pârtiile de ski de la SV. 
Astfel spațiile de circulație au fost realizate pe Nord către pădure cu suprafețe vitrate mai mici dar care oferă totuși atât intimitate cât și perspective interesante cadrate către pădure.
Terasele și Suprafetele vitrate mari au fost amplasate pe latura de S și SV către Panorama principala spre vârfului Cristianul Mare / Postăvaru.
 
La Parter se afla spațiile de zi, garajul și accesele iar la etaj găsim 3 dormitoare fiecare cu baie proprie și terasa către panorama.
 
Subsolul este rezervat spațiului de destindere și spațiilor tehnice anexe. Găsim aici astfel o zona SPA conectata direct cu terasele exterioare prin intermediul unor scări secundare exterioare situate pe fațada de Nord.
Zona SPA include printre altele și un modul de sauna umeda, sauna uscata și un dus italienesc, toate de la Glass1989 care este un producător recunoscut pt detaliile minimaliste și finisaje de top.
 
La exterior, pe langa zona barbecue poziționată la Nord către pădure găsim la Vest o zona de relaxare și o zona de servit masa în exterior, ambele terase fiind conectate cu spațiul de zi de la parter prin ferestre glisante de cea mai buna calitate cu performante acustice și termice deosebite. Acestea au dimensiuni impresionante acoperind întreaga fațada de Vest atât la parter cât și la etaj și având înălțimea maxim posibila desfășurându-se din pardoseala pana în plafon. Suprafața de sticla este aproape totala întrucât s-a ales un profil minimalist de doar 35mm lățime însă ultra performant. Acest profil este foarte puțin perceptibil de aproape devenind invizibil de la o anumită distanta și accentuează atât aspectul hiEnd al amenajării iar totodata permițând o vedere neîntrerupta către exterior.  Perspectiva către exterior este astfel eliberată de elementele foarte vizibile ale unei tâmplarii clasice.
 
Ceva mai jos de casa, profitând de panta naturala a terenului, găsim o terasa cu Hottub poziționata central în așa fel încât sa confere atât intimitate cât și perspectiva favorabilă către munți.
 
Materialele folosite la întreg proiectul aduc un omagiu zonei astfel s-a propus placarea fațadelor cu WPC cu aspect de lemn riflat de la DecoDecking TWIX și piatra naturala, iar terasele vor fii în întregime placate cu piatra naturala.
Pentru un efect artistic mai deosebit și pe timp de noapte toate aceste texturi vor fii puse în valoare printr-un iluminat arhitectural deosebit disimulat atâta sub treptele din grădina cât și pe fațada.
 
De menționat ca 47% din suprafață de teren este înverzita, casa ocupând o amprenta relativ mică de 154 mp.
 
Acoperișul este cu panta în doua ape inegale placat cu fâsii din tabla ambutisată de zinc oxidat închis la culoare de la firma RheinZinc care este o referita în domeniu. Ferestrele de acoperiș Velux amplasate aici aduc un aport de lumina suplimentar spațiilor de la mansarda oferind și un confort foarte bun, ele fiind echipate și cu senzori de ploaie și vânt precum și cu jaluzele de umbrire automate.
 
Pe lângă arhitectura responsabila gândită de așa maniera încât clădirea sa se integreze prin formă și materiale cât mai bine în context, detalierea atentă și amenajarea interioară a clădirii au fost și ele gândite astfel încât sa respecte ultimele tendințe în materie de design și ergonomie, materialele alese fiind de la producători de top.
 
Toate aceste materiale, elemente și detalii împreună reflectă caracterul unic al proiectului sublimând și mai tare contextul absolut deosebit în care se afla clădirea.
 
Spațiul de zi cu placări și mobilier din piele naturala, granit, lemn masiv și mdf furniruit, toate făcute custom made pt aceasta locație, se îmbină perfect cu canapeaua din piele de cea mai bun calitate de la Baxter și electrocasnicele cu elemente minimaliste de bronz de la SMEG. Spațiul de zi va avea și un șemineu elegant pe lemne de la Spartherm  iar în zona bucătăriei găsim pe langa un frigider special de vinuri și o plita pe inducție “invizibila” încastrată sub blatul insulei de granit. Desigur hota va fii de la Bora și este poziționată incastrat în blat în zona plitei.
 
Băile au fost gândite și ele cu detalii minimaliste hiEnd și ceramica de cea mai buna calitate de la Marazzi, Imola Ceramica și Bisazza,  robineți și obiecte sanitare de la Gessi, AntonioLupi și Falper. Texturi decorative de la Novacolor. Dusurile fiind gândite cu rigola slim de la Viega amplasată încastrat în perete.
 
Amenajarea a fost gândită cu detalii minimaliste în tendințe actuale precum uși Filomuro de la Lualdi,  plinta perimetrala din lemn îngropată în profil de aluminiu special la nivel cu peretele și scafe de lumina slim perimetrale [shadow gap] cu iluminat led ce sublimează caracterul de lux contemporan al amenajării.
 
Nu au fost uitate nici spațiile exterioare, mobilierul ales aici fiind tot de la producători de top și anume B&B Italia, Gloster și Tribu.
Iluminatul exterior, gândit în așa fel încât sa aducă în lumina vegetația abundenta dar și texturile deosebite ale amenajării, este de la Vibia, Poltrona Frau și Davide Groppi.
 
Dusurile din zona hottub sunt de la Gessi. Aceasta zona este gândită în așa fel încât sa poată fii acoperită în întregime de o terasa alăturată glisantă electric ce protejeaza astfel luciul de apa de intemperii și frunze în momentele când nu este folosita.
 
Atât arhitectura casei, spațiile exterioare cât și amenajarea interioară au fost gândite și detaliate de către Arh Ștefan Vlad de la studioul de arhitectura Singleart, birou local cu proiecte internaționale și experiență de peste 15 ani în amenajări rezidențiale hiEnd.
SINGLEART
Suprafata utila
Locuri parcare
Dormitoare
Baie
Upbuild
The true value is always inside

Calitate si Inovatie,
Comfort si Siguranta,
Finisaje Premium